© 2018 Wielka Uczta

Warsztaty

Formularz zgłoszeniowy – pod opisem. Zapraszamy!

Wielka Uczta Warszawska! Stołeczna edycja wielosmakowej uczty połączonej z kulinarnym festiwalem przy wspólnej biesiadnej ławie.
Wraz z nią, specjalnie przygotowana na tę okazję Strefa Warsztatowa by Polish Your Cooking

W programie warsztaty kulinarne z najpyszniejszych kuchni świata, wykłady genialnych specjalistów oraz pokazy live-cooking znanych kucharzy.

SOBOTA:
12.00 – Warsztat kulinarny z kuchni wietnamskiej (15 darmowych miejsc)
// Wiktoria Górecka // wykładowca SWPS, Psychodietetyk, autorka bloga Pyza Made In Poland, trener kulinarny w Szkole Gotowania Polish Your Cooking

13.00 – Warsztat kulinarny z kuchni włoskiej (risotto z atramentem z mątwy, inspirowane wizytą w najlepszej restauracji świata (Osteria Francescana)
// Michał Piosik // założyciel Szkoły Gotowania Polish Your Cooking (15 darmowych miejsc)

14.30 – Live cooking ze steków bez kości
// Piotr Timi Piotrowski // właściciel sieci Evil Steakhouse – największej restauracji ze stekami w Warszawie

15.00 – Warsztat z tatara (15 darmowych miejsc)
// Piotr Timi Piotrowski // właściciel sieci Evil Steakhouse – największej restauracji ze stekami w Warszawie

16.30Szymon Czerwinski – Sprytne Gotowanie, warsztat kulinarny z finalistą V edycji MaterChef.
Pierś z kurczaka na pomarańczowym puree, chrupiący łosoś na kremowym, kalafiorowym puree (15 darmowych miejsc)

Cały dzień:
Bazgrołaki – prasowanki, nadruki, bawełniane akcesoria kuchenne
Butik florystyczny Amarant – kwiatowe dekoracje stołu i kuchni
Wydawnictwo Tashka i magazyn Fika – upcyclingowe warsztaty z bohaterami książek

NIEDZIELA:
12.00 – Warsztaty: Najdłuższa pizza w Warszawie od Pizza Lunga (15 darmowych miejsc)

13.00 – Wykład i live cooking z marką Philipiak Milano, Dawid Budzich
Rekonstrukcyjno-progresywna kuchnia polska. Pokaz poprzedzony krótką prelekcją na temat polskiej kultury kulinarnej i możliwych dróg jej rozwoju (ok 10 min).
Pokaz – dwie uwspółcześnione potrawy inspirowane XIX wieczną kuchnią polską.
SARNINA w sosie cumberland ze świeżym chrzanem
PASTERNAK w emulsji z kawy zbożowej z paloną białą czekoladą i jałowcem

14.30 – Specjały kuchni hiszpańskiej i Wysp Kanaryjskich. Paella!
// Pedro de Gracia// współwłaściciel restauracji Mojo Picon

15.30 – Live cooking ze steków bez kości
// Piotr Timi Piotrowski // właściciel sieci Evil Steakhouse – największej restauracji ze stekami w Warszawie

16.00 – Warsztat z tatara (15 darmowych miejsc)
// Piotr Timi Piotrowski // właściciel sieci Evil Steakhouse – największej restauracji ze stekami w Warszawie

17.00 – Warsztat umami w kuchni roślinnej (15 darmowych miejsc)
// Ewelina Brodnicka // Podróżniczka, dziennikarka kulinarna, autorka bloga Pichconko.pl

Cały dzień:
Bazgrołaki – prasowanki, nadruki, bawełniane akcesoria kuchenne
Butik florystyczny Amarant – kwiatowe dekoracje stołu i kuchni
Wydawnictwo Tashka i magazyn Fika – upcyclingowe warsztaty z bohaterami książek

Formularz zgłoszeniowy: